سوالات دندانپزشکی

اطلاعات و سوالات دندانپزشکی

سوالات دندانپزشکی

اطلاعات و سوالات دندانپزشکی

تغذیه و پوسیدگی دندانی در کودکان

یکی از مهمترین عوامل ایجاد پوسیدگی دندانی مواد قندی می باشند .

میکروبهای موجود در داخل دهان مواد قندی را تجزیه کرده و تولید اسید می نمایند که اسید حاصله مواد معدنی مینای دندان را تخریب نموده و باعث ایجاد پوسیدگی میگردند

هر چه زمان تماس مواد قندی با محیط دهان بیشتر باشد تخریب بیشتری صورت می گیرد بنابراین مواد شیرین چسبنده نظیر شکلات ، تافی اثرات تخریبی بیشتری دارند .

شیرین کردن غذای کودکان باعث عادت نمودن حس چشائی کودک به مواد قندی شده و کودک در سنین بالاتر علاقه بیشتری به مصرف مواد قندی و شیرین نشان میدهد

در تغذیه کودکان به نکات ذیل دقت فرمائید

ـ از دادن شیر به کودکان در هنگام خواب تا حد امکان خودداری کنید.

ـ استفاده از شیشه شیر را پس از یکسالگی قطع کنید.

ـ از اضافه نمودن قند به محتویات شیشه شیر خودداری کنید.

ـ از مصرف مواد شیرین در بین وعده های غذائی کودک جلوگیری کنید

ـ به کودکان بیاموزید در صورت مصرف مواد قندی دهان خود را با آب شستشو دهند .

ـ برای افزایش استحکام دندان به کودکان توصیه کنید از فراورده های حاوی فلوراید ( خمیر دندان ) دهانشویه حاوی فلوراید استفاده نمائید .

ـبه کودکان خود بیاموزیم بعد از هر وعده غذا و شب قبل از خواب مسواک بزنید .

ـ والدین بهترین الگو برای رفتار تغذیه ای کودک در جهت حفظ سلامت دهان و دندان می باشند .

ـ برای جلوگیری از پوسیدگی دندان تا آنجا که ممکن است از مصرف مواد قندی خودداری کنید .

ـ سعی کنید به جای شیرینی از میوه و سبزیجات تازه مانند کاهو، هویج استفاده کنید ـ تعداد دفعات مصرف مواد قندی را به حداقل برسانید.

ـ برای سالم ماندن دندانها حداقل هر ۶ ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه نمائید.

ـ از شکستن مواد غذائی سخت نظیر گردو ـ فندق با دندان خودداری کنید.

ـ همیشه سعی کنید همراه فرزند خود دندانهایتان را مسواک بزنید .

منبع:سایت پزشکان بدون مرز

نظرات 1 + ارسال نظر
بنفشه یکشنبه 1 دی‌ماه سال 1392 ساعت 04:49 ب.ظ

عالی عالیییی

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد