سوالات دندانپزشکی

اطلاعات و سوالات دندانپزشکی

سوالات دندانپزشکی

اطلاعات و سوالات دندانپزشکی

آبسه دندانی چیست؟(قسمت دوم)



  علائم آبسه دندان

علائم اصلی آبسه دندان بتدریج ظاهر شده و ممکن است شامل موارد زیر باشد :

۱)  درد شدید در لمس دندان مبتلا و حین گاز زدن و جویدن

۲)  سست شدن دندان مبتلا

۳)  تورم حساس و قرمز رنگ لثه روی ریشه دندان

۴)  آزاد شدن چرک به داخل دندان

اولین علامت این آبسه های خطرناک به طور معمول تب بالا و بی حالی است.

در این شرایط حال عمومی بیمار خوب نیست و فرد احساس درد، دشواری در بلعیدن غذا و آب دارد، با توجه به این که پزشک می تواند این آبسه را احساس کند و تشخیص دهد باید به محض بروز علایم به دندان پزشک مراجعه کرد.

در این مرحله بسیار مهم است که مشخص شود، عفونت در کجا وجود دارد تا به موقع بتوان از طریق جراحی به آن رسیدگی و عفونت را تخلیه کرد که در این مرحله باید فرد در بیمارستان بستری و با عمل جراحی، این آبسه و چرک تخلیه شود.

در این مورد مصرف آنتی بیوتیک خوراکی بی فایده است و باید در بیمارستان آنتی بیوتیک به صورت وریدی به بیمار تزریق شود.

 اگر آبسه درمان نشود، ممکن است عفونت از دندان به سطح لثه کانال زده و یک تورم دردناک که آبسه دندان نامیده می شود، شکل بگیرد. اگر آبسه دندان بترکد چرک به داخل دهان آزاد شده و درد را کاهش می دهد. اگر عفونت گسترش یابد ممکن است صورت متورم و دردناک شود و گاها تب نیز ایجاد شود. اگر به آبسه دندان مشکوک شدید بایستی هر چه سریع تر با دندانپزشک خود مشورت کنید.


 تشخیص
معمولاً دندانپزشک آبسه دندان را با معاینه دهان و دندان تشخیص می دهد.


 راه های تشخیص
ضربه آرام به دندان ها
آزمایش حرارتی
استفاده از یک تستر الکتریکی
ممکن است استفاده از X.ray هم ضرورت داشته باشد.
وقتی آ ب تخلیه می شود علایم آبسه فرو کش میکنند اما عفونت کما کان پابرجاست تا زمانی که دندان درمان شود.


درمان
ابتدا بایستی آبسه تخلیه شود که با آن درد و مقدار زیادی عفونت کاهش می یابد سپس درمان ریشه ممکن است لازم باشد و بایستی سریعاً انجام شود. اگر آبسه بافت لثه را درگیر کرده باشد توصیه می شود دهان را با آب گرم شستشو کنید این کار چند بار در روزوچندین روز بایستی انجام شود. استفاده از آنتی بیوتیک برای حذف کامل عفونت ضروری است. رادیوگرافی از دندان ۶ ماه بعد برای اطمینان از حذف عفونت لازم است.

دندان عقل هم می تواند موجب آبسه و عفونت شود،  به طور معمول دندان های عقل نیمه نهفته می تواند موجب آبسه شود. اگر نیمی از دندان عقل شما زیر لثه نهفته است، لثه اطراف آن می تواند روی دندان را بگیرد و میکروب ها در لثه اطراف این دندان جمع شود و با تحریک این بافت (هنگام گاز گرفتن لثه) دندان عقل عفونی و دچار آبسه شود بنابراین در این مواقع لازم است ابتدا با مصرف آنتی بیوتیک مناسب، عفونت اطراف دندان عقل کنترل و سپس دندان عقل از دهان خارج شود چرا که عفونت اطراف این دندان می تواند موجب درگیری فضاهای عمقی تر هم شود که این امر خطرناک است.

  ممکن نیست آبسه ها آن قدر وسیع شود که نیاز به تخلیه بافت و استخوان های صورت مانند استخوان گونه و … باشد به طور معمول چنین اتفاقی پیش نمی آید و آبسه ها موجب درگیری استخوان نمی شود که نیاز به خارج کردن استخوان باشد، فقط نیاز است محل تجمع چرک تخلیه شود.

 

پیشگیری

رعایت بهداشت خوب دهان با تمیز نکه داشتن لثه ها و دندان ها از بقایای غذایی می تواند پیشگیری کننده باشد معاینات منظم دندانپزشکی بسیار مهم است اگر شما یک سیستم ایمنی ضعیف داشته باشید دندانپزشک را از این امر آگاه کنید.


منبع:سایت پزشکان بدون مرز

نظرات 3 + ارسال نظر
سعید جمعه 6 آبان‌ماه سال 1390 ساعت 02:08 ب.ظ

سلام
من یه دندونی داشتم که چند سالی بود خالی شده بود و یه طرف دندانم هم افتاده بود ...
چند روز پیش رفتم و عصب کشی کردن و بهم کپسول آموکسی سیلین دادن که هر هشت ساعت بخورم
درد شدیدی از روز بعد داشت ، مسکن ژلوفن میخوردم و دردش بهتر میشه . پیش دکتر هم رفتم و یه آمپول پنی سیلین هم دادن که زدم دیروز

اما از امروز صبح لپم باد کردم و تو لپم انگار یه چیزی هست ( چرک )
میخواستم نظر شما رو بدونم که نیازی هست دوباره به پزشک مراجعه کنم ؟ این چرک چجوری اونوقت از بین میره ؟ کجا میره ؟ نباید تخلیه بشه ؟
میشه راهنمایی کنید ؟

سلام
حتما به دندنپزشکتون مراجعه کنید تا رسیدگی کنند

شروین خانزادی سه‌شنبه 27 فروردین‌ماه سال 1392 ساعت 11:59 ق.ظ http://www.irdent.com

ممنون از سایت خوبتون
منم وبسایت دندانپزشکی ایردنت را به شما معرفی میکنم
http://www.irdent.com

محمد یکشنبه 17 دی‌ماه سال 1396 ساعت 08:32 ب.ظ

سلام. من حدود سه هفته پیش متوجه یک جوش در لثه خود بالای دندان نیشم شدم. بعد که فشار دادم چرک خارج شد، با مشاوره پزشک از آموکسی سیلین و مترونیدازول استفاده کردم که جوش کاملا از بین رفت. بعد طبق توصیه افرادی که با داروهای گیاهی اشنایی داشتن از دهان شویی سرکه و گلاب روزی دوبار استفاده می کنم. موردی دیگه که هست اینبار که به لثه فشار وارد میکنم چرک از خط لثه خارج می‌شود.اما خیلی کم بگونه ای که در روز یک بار و ناچیز، البته هشت سال پیش در اثر تصادف به این دندان و دندان کناری ضربه سختی وارد شد که ترمیم شدن. سوال من از شما اقای دکتر اینه که در اثر چی می‌تونه باشه؟ مسواک زدنم به موقع می‌باشد. و مورد دوم اینکه بخاطر کمبود وقت و مسایل تحصیلی متاسفانه وقت مراجعه به پزشک رو ندارم تا چند ماه دیگه. آنتی‌بیوتیک و یا داروی گیاهی برای جلوگیری از پیشرفت یا درمانش لطفا به من معرفی کنید با تشکر.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد