سوالات دندانپزشکی

اطلاعات و سوالات دندانپزشکی

سوالات دندانپزشکی

اطلاعات و سوالات دندانپزشکی

مسواک را مرطوب یا خشک بزنیم؟


بسیاری از افراد می پرسند که برای مسواک زدن ، مسواک را مرطوب کنیم یا همان طور خشک استفاده کنیم ؟ اصلا چه تفاوتی بین این دو وجود دارد؟
به گزارش سلامتیران، فرزانه آقاحسینی، دندانپزشک گفت: مسواک هنگام استفاده باید کاملاً خشک باشد زیرا رطوبت موجب کاهش کارایی مسواک در برداشتن پلاک‌های میکروبی دندان می‌شود.وی در خصوص قراردادن مسواک در فضای سرویس‌های بهداشتی و احتمال آلودگی آن اظهار داشت: در این زمینه کار تحقیقاتی انجام نشده است اما به طور کلی این موضوع مانند قراردادن مسواک‌های اعضای مختلف خانواده در داخل یک لیوان می‌تواند ارتباط آلودگی میکروبی را برقرار کند و هر چه این مسئله کمتر باشد شانس تمیز ماندن مسواک بیشتر است.این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: دهان محیط استریل نیست و سیستم دفاعی دارد که می‌تواند به کمک آن از عفونت‌های مختلف جلوگیری کند اما باید در نظر داشت ما به کمک مسواک زدن فقط پلاکی که حاوی مقدار زیادی میکروب است را از دندان جدا می‌کنیم اما مسواک نمی‌تواند محیط دهان را استریل کند. شاید استفاده از دهان‌شویه مقداری محیط دهان را استریل کند.وی با بیان اینکه در بحث مسواک زدن مهمترین موضوع، روش و زمان مسواک‌زدن و نوع مسواک است، تصریح کرد: به هیچ وجه موافق درپوشی که در روی مسواک قرار می‌دهند نیستیم چرا که باید مسواک هنگام استفاده کاملاً خشک باشد و وقتی خشک باشد می‌تواند پلاک میکروبی را بردارد.آقا حسینی خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه مسواک ‌زدن یک عمل مکانیکی است وقتی درپوش روی آن قرار گیرد رطوبت در آن حفظ می‌شود و سپس برس‌های مرطوب مسواک نمی‌تواند پلاک میکروبی را از دندان جدا کند. لذا اصل برداشتی پلاک میکروبی با مرطوب شدن مسواک زیر سؤال می‌رود. همچنین خیس‌کردن مسواک قبل از استفاده از آن اشتباه است و مسواک به هنگام استفاده باید خشک خشک باشد.

لیدوکائین در دندانپزشکی



لیدوکائین به عنوان بی حس کننده موضعی در  دندانپزشکی استفاده می‌شود.اشکال دارویی: ویال ، آمپول ، پماد ، اسپری و ژل میباشد.


مکانیسم اثر

لیدوکائین با تثبیت برگشت پذیر غشای سلولهای عصبی در نتیجه کاهش نفوذپذیری این غشا به یون سدیم ، شروع و هدایت امواج عصبی را متوقف می‌کند. درصورت جذب مقادیر زیاد لیدوکائین ابتدا می‌تواند اثر تحریکی و سپس اثر تضعیفی بر روی سیستم عصبی مرکزی داشته باشد.


عوارض جانبی

لرزش دستها ، بی قراری ، وزوز گوش ، تیرگی دید یا دوبینی می‌باشد که با مصرف زیادتر می‌تواند موجب کاهش ضربان قلب ، تشنج ، ایست قلبی ، آسم و ایست تنفسی نیز بشود.


شروع‌ اثر لیدوکائین‌ 5 ـ 2 دقیقه‌ و طول‌مدت‌ اثر آن‌ در مصارف‌ جلدی‌ تقریبŠ 45دقیقه‌ و در مخاط 60 ـ 30 دقیقه‌ است‌.


موارد منع‌ مصرف‌:


در صورت‌ وجود بلوک‌کامل‌ قلبی‌، خونریزی‌ شدید، کاهش‌ شدیدفشار خون‌ و شوک‌ نباید از این‌ دارو برای‌انسداد زیر عنکبوتیه‌ای‌ استفاده‌ گردد. این‌دارو همچنین‌ در صورت‌ وجود عفونت‌ درموضعی‌ که‌ برای‌ تزریق‌ کمری‌ در نظرگرفته‌ شده‌، این‌ دارو برای‌ ایجاد انسداد زیر عنکبوتیه‌ای‌ نباید مصرف‌ شود.


*** این مطلب کوتاهی راجع به لیدوکائین بود...اگه سوالی دیگه ای داشتین لطفا بپرسید...چون یه سری از دوستان اطلاعاتی راجع به لیدوکائین میخواستند بنده این مطلب رو جمع بندی کردم...منتظر سوالاتتون هستم

نور آبی که برای محکم کردن پرکننده‌های دندانی استفاده می‌شود می‌ت


به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از فیزورگ، آلپش پاتل محقق دانشکده دندانپزشکی جورجیا گفت این نور طول موج‌هایی از نور آبی- بنفش را به کامپوزیت می‌فرستد.


این امواج نوری، رایکالهای آزادی تولید می‌کنند که با فعال‌سازی این کاتالیست پلیمری شدن رزین کامپوزیتی را تسریع می‌کند.

با این حال این رادیکالهای آزاد در سلول‌های سرطان دهانی موجب آسیب دیدگی می‌شوند که رشد سلول‌های سرطانی را کاهش و مرگ سلول‌ها را افزایش می دهند.

پاتل و همکارانش ‪ ۱۰‬موش مبتلا به سرطان را مورد مطالعه قرار دادند.

پژوهشگران پنج موش را با نور آبی درمان کردند ولی از این شیوه برای درمان بقیه موش‌ها استفاه نکردند.

وی، نیمی از این موشها را به مدت ‪ ۱۲‬روز و هر روز ‪ ۹۰‬ثانیه در معرض نور آبی قرار داد.سپس تومورها را خارج و هر یک را به دوبخش تقسیم کرد.

دانشمندان از نیمی از این تومورها،لام‌هایی را برای بررسی‌های بافتی تهیه و نیم دیگر را برای تولید عصاره پروتئینی منجمد کردند.

تحلیل‌های بافتی تومورهای درمان شده با نور نشان‌دهنده افزایش تقریبا ‪ ۱۰‬درصدی خودکشی سلولی یا آپاپتوسیس بود.

همچنین نمونه‌های پروتئین منجمد شده در تومورهایی که در معرض نور قرار گرفته بودند، نشان داد که رشد سلولهای تومور تا ‪ ۸۰‬درصد کاهش یافته است.

کاهش رشد سلولی به همراه خودکشی سلولها میتواند توضیحی برای این موضوع باشد که چرا رشد تومور تا این حد کاسته می‌شود. از یکسو سلولها تقسیم نمی شوند و از سوی دیگر دسته دیگری از سلول‌ها خودکشی می‌کنند.

بر اساس پیش بینی یکی از پژوهشگران این طرح، درمان تومورها با این نور به زودی میزان خودکشی سلولی را افزایش خواهد داد که احتمالا این مساله مانع از رشد تومور شده و درمان را آسانتر می‌کند.

دکتر لوییس گفت یک ویژگی دلخواه این نور آبی آنست که ظاهرا دوزهای نوری که سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد سلول‌های سالم و غیرسرطانی را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد.

این پژوهشگران فکر می‌کنند روزی درمان با نور آبی می‌تواند به عنوان شیوه درمانی کمکی برای درمان‌های کنونی سرطان مورد استفاده قرار گیرد.

دندان قروچه


اگر شما دندانهایتان را بهم بسائید و یا فکهایتان را بهم فشار دهید، این کار دندان قروچه نامیده می شود که اغلب هنگام خواب رخ می دهد و علاوه بر استرس و اضطراب بواسطه خواب، جفت شدن غیر طبیعی دندانها و شکستن یا از دست رفتن دندانها را بدنبال دارد.

     علائم آن عبارتند از: درد در فک و یا داشتن سردردهای مبهم می باشد و حتی ممکن است به علت سایش شدید، دندانها دردناک و یا لق باشند، در حدی که حتی منجر به بروز شکستگی آنها گردد.

     برای محافظت دندانهای شما در طول خواب، دندانپزشک می تواند برای شما یک محافظ دهانی بسازد.

     اگر استرس علت اصلی آن می باشد، لازم است تا راهی برای ریلکس شدن خود بیابید. درمانهای فیزیکی، شل کننده های عضلانی، مشاوره و حتی ورزش ممکن است به شما کمک کند تا از این فشارهای روانی رهایی یابید. گاهی نیز علت دندان قروچه جفت شدن ناصحیح دندانها و وجود نقاط تماس مخرب می باشد، در این خصوص متخصصین پروتز با ساخت پلاکهای خاص، قادر به درمان شما می باشند.